Revista Tehnica Instalatiilor - RENEXPO SOUTH-EAST EUROPE: A VIII-a editie cu impact asupra energiei regenerabile si eficientei energetice!

Joi, 03 Decembrie 2015 23:37

RENEXPO SOUTH-EAST EUROPE: A VIII-a editie cu impact asupra energiei regenerabile si eficientei energetice!

Cel de-al VIII-lea Targ si Conferinte pe Energie + Eficienta - RENEXPO®SOUTH-EAST EUROPE, s-a aflat din nou la Sala Palatului din Bucuresti, intre 17-18 noiembrie 2015. Editia din acest an a evenimentului a acordat o atentie deosebita eficientei energetice, datorita impactului pe care aceasta o poate avea asupra economiei, mediului si beneficiilor sociale la nivelul Romaniei.

"RENEXPO® isi consolideaza an de an statutul de platforma ideala de business pentru persoanele cheie din domeniul energiei regenerabile si eficientei energetice. Cea de-a VIII-a editie a evenimentului a concentrat timp de doua zile la Sala Palatului din Bucuresti, factori de decizie, investitori si beneficiari care au aprofundat tematici pentru un viitor sustenabil. Ca in fiecare an, salutam intrarea pe piata a noilor expozanti. Anul acesta companii din Marea Britanie si Stale Unite ale Americi au completat lista expozantilor. Dorim sa le multumim tuturor partenerilor, sponsorilor, expozantilor, participantilor la conferinte, care ne-au insotit si in acest an si care certifica prin prezenta lor, nivelul profesionist al RENEXPO®!", declara Gabriela Bujenita - Project Manager RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE.

RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE s-a desfasurat in acest an sub patronajul Ministerului Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri si a fost sponsorizat de companiile austriece Global Hydro Energy GmbH, Fronius International GmbH si compania finlandeza Valmet Technologies Oy.

Un numar de 50 de companii nationale si internationale bine cunoscute si apreciate din 11 tari europene si din SUA, si-au prezentat produsele si serviciile pe o suprafata expozitionala de 1500m², unui numar aproximativ 1200 de vizitatori de specialitate, prezenti pe parcursul celor 2 zile de eveniment.

La ceremonia de deschidere ne-au onorat cu prezenta: Zoltan NAGY-BEGE, Membru al Comitetului de Reglementare din cadrul ANRE, care a salutat initiativa REECO de extindere a tematicii de eficienta energetica; Rolanda PREDESCU, consilier al presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare, care a pus accent pe inovatie ca parte integranta in tot procesul tranzitiei spre un viitor mai curat din punct de vedere energetic si Gabriela BUJENITA, Manager de proiect RENEXPO, REECO RO EXPOZITII.

In paralel cu evenimentul au avut loc 5 conferinte internationale de specialitate, un forum si alte evenimente conexe pe diverse tematici din domeniul: eficientei energetice, energiei solare, hidroenergiei, biogazului, biomasei, energiei din deseuri si altele. La toate aceste conferinte, workshop-uri si forumuri au luat parte 450 de specialisti din diverse domenii, media, studenti si altii.

Noutatea acestei editii a fost Primul Summit International pe Eficienta Energetica. In cadrul Summit-ului au sustinut prezentari peste 20 de speakeri, reprezentanti ai unor institutii importante din domeniu, dintre care ii mentionampe: Ph. D Emil CALOTA, Vicepresedinte ANRE; Sef al Departamentului de Eficienta Energetica; Gabriele BRANDL, Austrian Energy Agency, Austria; Corneliu RADULESCU, Director General ANRE si Virgil MUSATESCU, Consilier CNRCME, Romania.

Targul a fost animat si s-a bucurat si de aceasta data, de prezenta unui numar mare de studenti din domeniu, care au participat la cea de-a II-a editie a Forumului- Cariera in industria energetica.

RENERGY AWARD a fost oferit pentru a patra oara in cadrul RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE. Premiul a fost acordat de data aceasta in trei categorii, unei Personalitati Remarcabile, unei Tehnologii Inovatoare si unui Investitor Strain. Castigatorul premiului pentru o Personalitate Remarcabila a fost domnul Prof. Dr. Ing. Virgil MUSATESCU - Consilier CNR-CME, premiul pentru o Tehnologie Inovatoare a fost acordat companiei Evinox Energy Ltd. din Marea Britanie, iar premiul pentru categoria Investitor Strain a fost adjudecat de catre compania austriaca Global Hydro Energy GmbH.

 

ShareThis

 

Despre noi

In prezent, Tehnica Instalatiilor este revista de specialitate cu 8 numere anual, cu suplimente dedicate electricitatii, energiei verzi si apei, atat in mediul scris, cat si online, prin InstalNews.ro


Citeste mai mult  

Newsletter

Inscrie-te la newsletterul celor mai importante stiri din lumea instalatiilor!